Roept dit herkenning bij jou als ouder op? 

- Ik krijg geen contact met mijn kind.

- Ze is telkens boos om niets, alles is een strijd.

- Mijn kind is jonge mantelzorger en ik ben bang dat ze overvraagd wordt.

- We zijn gescheiden en zien dat dit invloed heeft op ons kind.

- Mijn dochter slaapt zo slecht na het overlijden van oma.

- Mijn zoon is altijd zo onrustig.

- Hij heeft zo weinig contact met anderen.

- Mijn tiener mag wel wat meer zelfvertrouwen krijgen.

- Wist mijn kind maar wat haar talenten zijn....

Er zijn veel redenen om je als ouder zorgen te maken over je kind(eren). Opvoeden is geen makkelijke taak. Er zijn veel hobbels te nemen. Want hoe ga je om met de verwerking van rouw, scheiding en (faal)angst bij je kind? Of hoe help je hem zijn talenten te ontdekken?

Fijn dat je daarom mijn site bezoekt. Je zoekt handvatten en inzichten. Goed dat je voor je gezin wilt zorgen, door op zoek te gaan naar ondersteuning. Die kan ik jullie bieden in de vorm van (kinder)coaching.

 

In mijn coaching betrek ik heel graag de ouders en waar nodig ook andere gezinsleden. Coaching van een kind kan niet alleen in het uur in mijn praktijk gebeuren. Thuis moet er ook aandacht voor het vraagstuk zijn. En ook als ouders heb je vaak wat te leren in het leven. Dat kan je kind ook helpen om zich los te maken van de situatie waar hij/zij uit wil.

 

Wat kun je van mij verwachten?

Ik ga met jullie als gezin aan de slag. En met jullie kind het meest intensiefst. Ik heb verschillende methoden en werkwijzen om in te zetten. De interesses en belevingswereld van jouw kind zijn daarin leidend. Wil het ene kind een rustig kaartspel doen... het andere kind wil het bos in om door de bladeren te rollen. Creatief zijn met tekst, muziek of materialen. Alles kan, niets hoeft. 

 

Vaak willen ouders zelf ook gecoacht worden. Het kind is immers jouw spiegel. Individuele coaching voor volwassenen bied ik daarom ook aan.

 

Ik creëer de juiste omstandigheden, waarbij je kind zich vertrouwd voelt. Daarbij reik ik hem/haar de tools aan om tot mooie inzichten te komen. Ik ga je kind niet vertellen wat hij/zij niet meer mag doen (onwenselijk gedrag), maar ik laat hem zijn eigen talenten en kwaliteiten ontdekken, waardoor het ongewenste gedrag of vervelende gevoel vanzelf op een positieve manier wordt beïnvloed.

 

Om een goed beeld te krijgen van de hulpvraag, vraag ik ouders vaak een kennismakingsformulier in te vullen. Of ouders wel of niet aanwezig zijn bij de coaching bespreek ik vooraf. Dat kan van de vraag afhangen, van wat het kind wil, etc.