Hoi! Zit je op de middelbare school en herken je dit?

- Ik vind het moeilijk om keuzes te maken voor school.

- Het is lastig om over mijn gevoelens te praten.

- Ik moet erg wennen aan de middelbare school.

- Ik heb zorgen over hoe het thuis gaat.

- Hoe vertel ik mijn ouders wat ik belangrijk vind?

- Ik vind alles maar een beetje leuk, ik ben nergens echt goed in.

- Door de ziekte van mijn zus moet ik thuis veel bijspringen, maar ik heb mijn grenzen.

- Hoe geef ik mijn grenzen duidelijker aan?

- Ik zou zekerder van mezelf willen zijn.

- Ik heb constant strijd met mijn ouders over gamen, mijn vrienden, enzovoorts.

- Hoe kan ik mezelf beter presenteren?

- Ik heb moeite met de scheiding van mijn ouders of met het afscheid van iemand.

 

Tiener zijn is fantastisch! Je krijgt meer vrijheid, maakt steeds meer je eigen keuzes en bent minder afhankelijk van je ouders. Toch is het ook een lastige tijd. De eigen verantwoordelijkheid brengt soms stress met zich mee. Er ligt een wereld voor je open, maar welke keuzes maak je? En dan zijn er nog je ouders die met je mee willen denken. Ook dat loopt wel eens stroef.

 

Wat kun je van mij als jongerencoach verwachten?

Op deze leeftijd wordt er veel gevraagd naar de dingen die je in de toekomst wilt. Bijvoorbeeld welke studiekeuze je maakt. Goed om daar over na te denken en ik kan je helpen om te ontdekken waar nu echt jouw TALENT ligt. Want... iets waar je goed in bent, hoeft niet hetzelfde te zijn als wat je écht leuk vindt. En waar kies je dan voor?

Maar ik kan ook met je kijken wat je juist op DIT moment nodig hebt. Want het is het allerbelangrijkst dat je NU lekker in je vel zit. Het is belangrijk dat je gezien en gehoord wordt door mensen die je vertrouwt. Dat kan ik voor jou betekenen. 

Hoe ik dat doe? Dat bepaal jij. Jouw interesses en wensen proberen we helder te krijgen en daar spelen we op in. Ik heb verschillende spelvormen, maar we kunnen er ook lekker op uit trekken het bos in. Ben je een schrijver, een prater, een creatieveling, muzikaal? We kiezen wat voor jou het fijnste is.

In overleg met jou en je ouders bespreken we vooraf hoe we hen betrekken in je proces.

 

Wil je graag kennismaken met mij? Vraag dan aan je ouders/verzorgers of ze contact met me opnemen. Dan kijken we samen wat goed voor jou kan zijn.