"Mijn kind is pas acht en ze lijkt wel een puber!"

"Mam, doe niet zo stóm."

"Hij vertelt me lang niet alles meer."

"Een briefje op de deur met 'niet storen', maar 's nachts moet het nachtlampje ineens weer aan."

 

HERKENBAAR??

 

De negenjaarsfase van een kind loopt - afhankelijk van de individuele ontwikkeling van het kind - zo tussen de 8 en 11 jaar. Een fase waarin het brein van kinderen anders begint te werken. De wereld ziet er ineens heel anders uit. 

 

Kinderen komen erachter dat papa en mama ook geen superhelden zijn (ze blijken niet alles te weten!). Vaak komt in deze fase de dood van een huisdier of opa/oma of ander verlies ook een keer om de hoek kijken. Kinderen gaan zich vergelijken met leeftijdsgenootjes, zien de verschillen en ze vinden daar ineens wat van. Het kind wil meer vrijheid en verantwoordelijkheid en tegelijkertijd kruipen ze nog graag bij je op schoot. Een periode met verwarrende gevoelens en emoties dus.

Veel kinderen die ik in mijn praktijk zie, zijn rond hun negende levensjaar en ik coach hen in individuele coachtrajecten.

 

Daarnaast heb ik een workshop ontwikkeld voor ouders van kinderen in deze leeftijdsfase. De workshop is ook heel geschikt voor leerkrachten of begeleiders op de bso die met kinderen in deze leeftijd werken.

 

Inhoud workshop:

In deze workshop loods ik je op een laagdrempelige, luchtige en interactieve wijze door deze bijzondere levensfase. Je doet (theoretische) kennis op, je krijgt handvatten hoe je als ouder/leerkracht met de kinderen om kunt gaan, je gaat aan de slag met andere ouders en misschien houd ik je nog wel een spiegel voor ;-) 

Na deze workshop heb je ontdekt dat je kind absoluut nog geen puber is en heb je handvatten om dit ook op een prettige manier met je kind bespreekbaar te maken.

 

Praktisch:

De kosten voor de workshop bedragen € 37,50 per persoon (0% btw).

 

De locatie van de workshop staat per datum benoemd. Ook is het mogelijk om de workshop op locatie te geven. Vraag naar de mogelijkheden.

De workshop duurt zo'n twee uur, inclusief koffie, thee en lekkers.

Om het interactief te kunnen houden, is er een maximum van 8 deelnemers per workshop. De workshop gaat door bij minimaal 3 deelnemers. 

Er is geen echte voorbereiding nodig. Het enige dat ik vraag is of je een foto van jezelf en van je kind als (ongeveer) negenjarige wilt meenemen.

 

Hieronder staan de data waarop de workshop gehouden wordt. Geef je direct op via het contactformulier of stel je vraag.